ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] filmklub> !ALROVAT_NEVE

Hírek Kritikák Előzetes Összeállítások Interjúk Premierek
Valaki kapcsolja már ki Johnny Deppet!Valaki kapcsolja már ki Johnny Deppet!

A Transzcendens forgatókönyvét olyan igényességgel dobták össze, mintha egy megfáradt sci-fi-sorozat sokadik epizódja lenne, nem pedig egy százmillió dollárból készült ...

15NOV
Európa legjobbjai ingyen!
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 15., 10:26

A Lux filmnapok keretében idén is ingyen megtekinthető lesz a három, Lux-díjra jelölt európai film. A vetítések a Corvin mozi Latabár termében zajlanak november 26-án, kedden és 27-én, szerdán. Kedden 18 órakor az olasz Valeria Golino Miele című filmjét vetítik, amelyet Pohárnok Gergely fényképezett. A filmben Jasmine Trinca egy olyan nőt alakít, aki pénzért gyógyíthatatlan betegeket segít át a halálba. A Mielé-ről itt írtunk.

Jasmine Trinca a Miele című filmben

Forrás: Cannes Film Festival

Kedden 20:30-kor adják a belga Felix Van Groeningen Alabama és Monroe (The Broken Circle Breakdown) című zenés filmjét, amely egy szerelmespárról szól, akiknek a kapcsolata válságba kerül, amikor a gyerekük súlyos beteg lesz. Szerdán 18 órakor lehet megnézni a The Selfish Giant című harmadik jelöltet, a brit Clio Barnard filmjét, amely nehéz körülmények közt felnövő kiskamaszok történetét meséli el, akik fémlopással próbálják fenntartani magukat. A vetítésekre korlátozott számban állnak rendelkezésre jegyek, itt lehet játszani értük.

A Mielé-t november 28-án, csütörtökön este is meg lehet nézni az Európa Pont 18 órakor kezdődő ingyenes rendezvényén, ahol a Blu-ray-ről zajló filmvetítést beszélgetések előzik meg. Először a Magyar Nemzeti Filmalap vezetői, Andy Vajna és Havas Ágnes beszélnek az európai filmről és filmfinanszírozásról, majd Pohárnok Gergely operatőr és Vezér Éva, a Lux-díj döntőbizottságának tagja beszélnek a Mielé-ről és a díjról. A Lux-díjról az Európai Parlament tagjai döntenek, idén december 11-én hirdetik ki a győztest.

Szeretnéd mielőbb megtudni, hogyan folytatódik Katniss Everdeen harca a túlélésért? Ha igen, játssz velünk, mert jegyet nyerhetsz Az éhezők viadala: Futótűz premier napi vetítésére.

14NOV
Egy tinilány dönti meg a rendszert
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 14., 12:34

Kijött a második, viszonylag biztató előzetes is Neil Burger A beavatott (Divergent) című ifjúsági sci-fijéhez: a főhősnőt alakító Shailene Woodley talán elég karizmatikus ahhoz, hogy élettel töltse meg ezt az amúgy elég sematikusnak tűnő filmet. A beavatott a jövőbeli Chicagóban játszódik, ahol tulajdonságaik alapján csoportokba sorolják az embereket. Beatrice, a főhősnő azonban nem illik bele teljesen egyik csoportba sem, amit súlyos társadalmi fenyegetésnek minősül. Kate Winslet, Maggie Q és Theo James is szerepel a filmben, ami Magyarországon jövő tavasszal kerül a mozikba.

 

Nyilvánosságra hozták, hogy a Mission: Impossible-sorozat ötödik részét 2015. december 25-én mutatják majd be. Az egyelőre alcím nélküli filmben ismét Tom Cruise alakítja Ethan Hunt ügynököt, a korábbi szereplők közül visszatér Paula Patton, Jeremy Renner és Ving Rhames is. A rendező most Christopher McQuarrie lesz, aki a Cruise főszereplésével készült Jack Reacher-t csinálta. A karácsonyi premierdátum azt jelenti, hogy a Mission: Impossible 5-nek a Star Wars 7-tel kell megküzdenie a mozikban, amelyet egy héttel korábban mutatnak be, illetve Ben Affleck Live by Night-jával, amely szintén karácsonykor debütál.

Tom Cruise a Mission: Impossible 3-ban

Forrás: UIP Dunafilm

 

14NOV
Cukiság egy olasz kisvárosban
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 14., 11:17

Wes Anderson The Grand Budapest Hotel című új nagyjátékfilmje csak jövőre érkezik, de addig is itt egy hétperces kisfilm a rendezőtől, amit a Pradának csinált, akárcsak előző, Léa Seydoux főszereplésével készült, Budapesten forgatott rövidfilmjét. A Castello Cavalcanti című film egy olasz városkában játszódik 1955-ben, főszereplője az autóversenyzőt alakító Jason Schwartzman, Anderson régi barátja és rendszeres színésze. Schwartzman figurája egy baleset miatt a településen reked, de aztán rájön, hogy ezt annyira nem is bánja. A babaház-feelingről ezúttal nem a rendező megszokott operatőre, Robert D. Yeoman gondoskodott, hanem Darius Khondji, aki a korábbi Pradás kisfilmet is fényképezte.

 

13NOV
Angelina Jolie kislányokat ijesztget
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 13., 15:55

Kijött az első előzetes a Disney fordított Csipkerózsika-meséjéhez, amelynek nem az örök álomra kárhoztatott hercegkisasszony (Elle Fanning) a főhőse, hanem a gonosz uralkodónő, aki megátkozta a lányt. Utóbbit az eredetiben Maleficentnek, a magyar változatban Demonának hívják, és Angelina Jolie alakítja. A klipben furcsán keverednek az ijesztő és a cukormázas elemek, és 135 perces játékidejével gyanús, hogy nem a legkisebbeket célozzák meg ezzel a filmmel. A Demona a tervek szerint 2014. június 5-én kerül a magyar mozikba.

 

13NOV
Csúszik a szadomazó
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 13., 15:29

A szürke ötven árnyalata mozibemutatóját nem teljesen meglepő módon áttették 2014. augusztusáról 2015. február 13-ára, azaz Valentin napi randifilmet próbálnak csinálni belőle. A premier elhalasztása nem túl különös annak fényében, hogy nemrég új forgatókönyvírót vett fel a produkció, és a könyv átdolgozása feltehetően több időt vesz igénybe annál, minthogy a forgatást a korábbi tervek szerint decemberben elkezdhessék. Az erotikus történet két főszerepét Dakota Johnson és Jamie Dornan alakítja, a rendező Sam Taylor-Johnson. Az Entertainment Weekly következő számának címlapján Dornan és Johnson pózol, és a lapnak adott interjújukból nyilvánosságra hozott részletekből kiderül, hogy Johnson most kezdett életében először edzeni, mert jól akar kinézni meztelenül a vásznon, Dornan ellenben, aki modellként kezdte a karrierjét, egyáltalán nem izgul a meztelenkedés és a szexjelenetek miatt.

Jamie Dornan és Dakota Johnson az Entertainment Weekly címlapján

Forrás: Entertainment Weekly

 

13NOV
Nemcsak a csajoké a divat
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 13., 14:49

Az utóbbi években két film is készült Coco Chanelről, a Coco Chanel Audrey Tautouval és a Coco Chanel és Igor Stravinsky Anna Mouglalis és Mads Mikkelsen főszereplésével, most pedig sor kerül egy másik legendás francia divattervező, Yves Saint Laurent is.

A simán Yves Saint Laurent címet viselő életrajzi filmet a színészként és rendezőként is tevékenykedő Jalil Lespert csinálta, a címszerepet Pierre Niney (Felcsípve) alakítja. A film 1958-tól kezdi elmesélni Yves Saint Laurent pályáját, amikor megismerkedett Pierre Bergével (Guillaume Gallienne), aki élet- és üzlettársa lett, és akivel együtt alapították meg az Yves Saint Laurent divatházat '61-ben. A film Franciaországban januárban kerül a mozikba.

Neil LaBute rendezői teljesítménye (Férfitársaságban, Rejtélyek szigete) eléggé ingadozó, de új, Some Velvet Morning című filmjével kapcsolatban a Playlist blog azt írta, hogy "rég nem csinált ilyen nyugtalanítót és felejthetetlent". A kétszemélyes filmben Stanley Tucci figurája felbukkan régi szerelménél, akit Alice Eve alakít, és bejelenti, hogy elhagyta érte a feleségét. Úgy tűnik, a lány ennek nem örül felhőtlenül, és a további kommunikációjuk egyre rejtélyesebb. A Some Velvet Morning-ot december 10-én mutatják be VOD-on.

 

Ridley Scott A jogász című thrillerje nagyon gyengén teljesít az amerikai mozikban, pedig hatalmas sztárparádét vonultat fel Michael Fassbendertől kezdve Cameron Diazon keresztül egészen Brad Pittig. Bár jelenleg vitathatatlanul Pitt a legnagyobb férfisztár a világon, önmagában még az ő neve sem garancia a sikerre. Összeszedtük a legcsúnyább bukásait.

hirdetés

Hirdetés

60
50
40

Hirdetés