ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

[origo] filmklub> !ALROVAT_NEVE

Hírek Kritikák Előzetes Összeállítások Interjúk Premierek
Mit álltok ott, öljetek meg valakit!Mit álltok ott, öljetek meg valakit!

Herkulesnek jobban áll a vérszomjas menetelés, mint a konyhafilozófia. Brett Ratner Magyarországon forgatott szandálos-kardos kalandfilmje hiány nélkül hozza a műfaj ...

28FEB
Johnny Depp végre maffiafőnök lesz
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 02. 28., 10:44

Egy éve írtunk Barry Levinson Black Mass című tervezett filmjéről, amelyben Johnny Depp alakította volna a Whitey Bulger nevű bostoni maffiafőnököt. A projekt egy időre elhalt, de most újra feltámadt: végül ugyanezzel a címmel Scott Cooper (Őrült szív, Out of the Furnace) rendezi meg a filmet, amelynek a forgatása április végén kezdődik Bostonban.

Johnny Depp

Forrás: AFP

Bulger FBI-informátor volt, ezért az ügynökség sokáig szemet hunyt az ügyei felett, de túl sok gyilkosságban vett részt ahhoz, hogy egy idő után ne kezdjék el körözni. Bulgert azonban kissé túl szoros barátság fűzte a kapcsolattartójához, akivel együtt nőtt fel, és az ő segítségével sikerült tizenhat éven keresztül elkerülnie a letartóztatást, míg 2011-ben, 81 éves korában végül elkapták. Jelenleg mind Bulger, mind az FBI-os kapcsolata, John Connolly a börtönbüntetését tölti. A friss hírek szerint Connollyt Joel Edgerton alakítja, és a film jelentős része kettőjük kapcsolatára koncentrál majd. A bemutatót 2015 októberére tervezik.

A Gravitáció című film világszerte már több mint 700 millió dollárt hozott, és az előrejelzések szerint 750 millió körül áll majd meg. És aki a legtöbbet keresi a filmen, az Sandra Bullock: a Hollywood Reporter számításai szerint a színésznő markát legalább 70 millió dollár, azaz kb. 16 milliárd forint üti a szerepért. Bullock ugyanis olyan előnyös szerződést kötött a filmet gyártó Warner Bros.-zel, ami a lap szerint manapság ritka: mindenképpen kapott volna legalább 20 millió dollárt gázsiként, de amennyiben a stúdió bevételének 15%-a ezt meghaladja, akkor azt kell neki kifizetni. Hogy a stúdió bevétele pontosan mennyi, azt nem lehet tudni, de kb. a teljes bevétel 40-50%-át szokták megkapni (a többi a moziké). A Hollywood Reporter 45%-kal számol, így az jön ki, hogy Bullocknak a 750 millióból kb. 50 millió jár.

Sandra Bullock a Gravitációban

Forrás: InterCom

De ez csak a moziforgalmazásból származó bevétel, amit kiegészítenek még a DVD-s és tévés eladásokból származó bevételek, amelyekből a cikk szerint óvatos becslés szerint is legalább 20 millió dollár jár Bullocknak, így jön ki a 70 milliós végösszeg. A cikkben kitérnek arra is, hogy valószínűleg több Bullock számára szerencsés körülmény együttállása miatt sikerült ilyen szerződést kialkudnia: Angelina Jolie visszadobta a főszerepet, és a stúdiónak sürgősen szüksége volt egy nagy sztárra helyette, Bullock éppen iszonyatosan keresett volt az Oscar-díj elnyerése után, illetve nyilván az is számított, hogy a film kétszereplős, így nem kellett egy csomó sztárnak nagy gázsikat fizetni.

27FEB
Majdnem megvan a Star Wars 7 főgonosza
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 02. 27., 10:56

A Star Wars 7 szereposztásáról eddig csak pletykák és találgatások köröztek, hivatalos bejelentés még nem volt, de végre megbízható forrásból érkezett egy majdnem-hír: a Variety azt írja, hogy Adam Driver "közel van hozzá", hogy leszerződjön a film főgonoszának szerepére, aki a lap szerint egy Darth Vader-szerű figura lesz. Driver a Girls című sorozattal lett ismert, amelyben a főhősőnő, Hannah Horvath (Lena Dunham) pasiját alakítja, de játszott a Frances Ha-ban, a Lincoln-ban és szerepet kapott Martin Scorsese előkészítés alatt álló, Silence című filmjében is. A Star Wars 7-et J. J. Abrams rendezi, a bemutatója 2015. december 18-án lesz.

Adam Driver

Forrás: AFP

 

Amikor 2012 vége felé azt írtuk, hogy ahogyan Aaron Sorkin beszél az általa írt Steve Jobs-filmről, az a Social Network nyitójelenetére emlékeztet minket, még nem tudtuk, mennyire fején találtuk a szöget: a Hollwood Reporter friss híre szerint a filmet David Fincher rendezi, amennyiben sikerül megállapodnia a Sony stúdióval, amellyel most tárgyal a részletekről. A projekt szinte Fincherért kiált, hiszen Sorkinnal közös filmjük Mark Zuckerbergről és a Facebookról szuperizgalmas lett, ha valakik, hát ők biztosan lebilincselően mesélnék el az Apple történetét is. A rendezőnek ráadásul éppen üres a naptárja: már befejezte az ősszel mozikba kerülő Holtodiglan-t (Gone Girl), és egyelőre nincs következő projektje. Sorkin korábban úgy nyilatkozott a Steve Jobs-filmről, hogy három hosszabb, valós időben játszódó részből áll majd, melyek az Apple cég életének egy-egy fontos fordulópontját mutatják be, de nem tudni, hogy továbbra is ez-e az elképzelés.

Aaron Sorkin és David Fincher a Social Network forgatásán

Forrás: InterCom

 

26FEB
Mégis jönnek hozzánk Jarmusch vámpírjai
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 02. 26., 13:45

Szuper hírünk van: Jim Jarmusch Only Lovers Left Alive című filmje mégis eljut a magyar mozikba, április 17-én érkezik. A tavalyi cannes-i filmfesztivál versenyében bemutatott film egy zenészről (Tom Hiddleston) és múzsájáról (Tilda Swinton) szól, akiknek a kapcsolatában az a különleges, hogy már 150 éve élik együtt irigylésre méltóan szép és sokszor vicces életüket, mivel vámpírok. Nyugalmas hétköznapjaiknak azonban végük szakad, amikor felbukkan a színen Swinton bajkeverő húgocskája, Mia Wasikowska. A film bájos-szomorkás éjszakai hangulata egészen egyedülálló, minket legalábbis teljesen elvarázsolt (kritikánk).

Only Lovers Left Alive

Forrás: Budapest Film

Az Only Lovers Left Alive-nak még nincs magyar címe, ha van rá tipped, hogy mi legyen, részt vehetsz Facebookon indított címadós játékunkban. Amennyiben a forgalmazó végül valamelyik olvasónk ötletét használja fel, az ötletgazda páros jegyet kap a film premier előtti vetítésére.

26FEB
Godzilla lejátssza a vászonról Juliette Binoche-t
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 02. 26., 12:15
CÍMKÉK: Godzilla, előzetes

Kijött a hosszú előzetes Gareth Edwards Godzillá-jához, amely megmutatja Godzilla megszületését, aztán rátér a pusztításra, amit véghezvisz, látszik például, hogy az amerikai Szabadság-szobrot milyen szépen megtépázta. Felvonulnak a nevesebbnél nevesebb színészek: Juliette Binoche, Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston és Ken Watanabe többek közt, és aki csak megszólal, iszonyatosan patetikusan adja elő magát. Akkor már inkább a zúzó szörnyet néznénk. A Godzilla május 15-én kerül a magyar mozikba.

 

26FEB
Harold Ramis nélkül is lesz Szellemirtók 3
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 02. 26., 10:37

Évek óta készülget a harmadik Szellemirtók-film, de még mindig csak a forgatókönyv fejlesztése zajlik, és az első két rész írójának, Harold Ramisnek a hétfői halála nyomán felvetődik a kérdés, hogy mi lesz a folytatás sorsa. A Hollywood Reporter híre szerint bizonyos változtatásokra szükség lesz, mert Ramis és társai, akik az első két filmben szerepeltek, felbukkantak volna a harmadik részben is, amelyben egy új szellemirtócsapatnak adták volna át a stafétabotot. Ugyanakkor a forgatókönyv fejlesztését nem befolyásolják jelentősen az események, mert Ramis csak konzultánsként működött közre, a filmet Lee Eisenberg és Gene Stupnitsky írja. Ivan Reitman rendező a napokban találkozik a filmet gyártó Sony stúdió vezetőivel, hogy eldöntsék, hogyan haladjon tovább a projekt.

Harold Ramis, Dan Aykroyd, Bill Murray és Ernie Hudson az 1984-es Szellemirtókban

Forrás: InterCom

 

25FEB
Itt az új Keanu Reeves
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 02. 25., 15:13

Akár tetszik, akár nem, jövőre jön Kathryn Bigelow 1991-es Holtpont című thrillerjének a remake-je. Az eredeti filmben a Keanu Reeves által megformált újonc FBI-ügynök nyomoz egy bankrabló banda után, akik a nyomozók feltevése szerint szörfösök, és közben összebarátkozik egy Bodhi nevű szörfössel, akit Patrick Swayze alakít. A remake-ben szörf helyett többféle extrémsport szerepel majd. Swayze szerepét Gerard Butler kapta, Reevesét pedig az ausztrál Luke Bracey, akinek az Otthonunk című tévésorozatban indult a karrierje, játszott a részben Magyarországon forgatott Csajok Monte Carlóban című filmben és a G. I. Joe - Megtorlás-ban is. Az új Holtpont-ot Ericson Core rendezi, aki a Legyőzhetetlen című amerikaifocis filmet csinálta.

Luke Bracey

Forrás: AFP

 

25FEB
Megvan a csaj az obszcén maci mellé
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 02. 25., 14:18

Seth MacFarlane nagyon beindult: nyáron mutatják be Hogyan rohanj a vesztedbe című western-vígjátékát és már ki is tűzték következő filmjének, a 2012-es Ted folytatásának premierdátumát: a Ted 2 2015. június 26-án kerül az amerikai mozikba. Az első film végén ugyan Mark Wahlberg és Mila Kunis egybekeltek, de lehet, hogy azóta fordulat állt be a magánéletükben, mert a Hollywood Reporter híre szerint a folytatásban már a Hogyan rohanj a vesztedbe egyik női főszereplője, Amanda Seyfried (Mamma Mia!, A nyomorultak) játssza a női főszerepet Wahlberg és a MacFarlane hangján beszélő mocskosszájú plüssmedve mellett. A sztoriról még nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

Amanda Seyfried

Forrás: AFP

 

George Clooney Műkincsvadászok című kalandfilmje és a Pompeji című történelmi akciófilm majdnem pont egyformán érdekelte a magyarokat: előbbi 24 127, utóbbi 23 235 nézőt szerzett a hétvégén a hazai mozikban. Arányaiban a Pompeji kicsit jobban teljesített, mert ezt az eredményt a Műkincsvadászok 46 moziban, a Pompeji pedig csak 35-ben hozta össze.

Műkincsvadászok

Forrás: InterCom

Jól nézték második hétvégéjén a Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar vígjátékot is: 19 845-en ültek be rá, amellyel együtt már több mint 62 ezren látták. Hasonlóan teljesített A Lego-kaland is, amelyre harmadik hétvégéjén voltak kíváncsiak 19 676-an, és eddig kb. 93 ezer nézőt gyűjtött.

Bemutatták még A plebejus herceg, a Maisie tudja és A titokzatos szerető című filmeket is, de ezekről nem kaptunk nézettségi adatokat.

A tízes magyarországi nézettségi toplista (zárójelben a hétvégi országos nézettség és az eddigi össznézettség):

1. Műkincsvadászok (24 127 / 24 127)
2. Pompeji (23 235 / 23 235)
3. Megdönteni Hajnal Tímeát (19 845 / 62 175)
4. A Lego-kaland (19 676 / 93 496)
5. A mogyoró-meló (9573 / 89 097)
6. A Wall Street farkasa (8696 / 395 345)
7. Téli mese (5237 / 18 291)
8. Robotzsaru (4911 / 47 290)
9. Végtelen szerelem (3837 / 17 741)
10. Herkules legendája (3126 / 47 693)

hirdetés

Hirdetés

60
50
40

Hirdetés