ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] filmklub> !ALROVAT_NEVE

Hírek Kritikák Előzetes Összeállítások Interjúk Premierek
Jason Statham Magyarországon kezd új életetJason Statham Magyarországon kezd új életet

Jude Law után nemrég megérkezett Budapestre Jason Statham is, aki egy béna, de magabiztos titkosügynököt játszik az itt forgó Spy című kémvígjátékban. Szemben az ...

19NOV
Batmannek csak a pisilés nehéz
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 19., 15:09

Batman képes megmenteni egész Gotham Cityt, ha viszont vécére kell mennie, gondban van. Ez derült ki, amikor megkérdezték a szuperhőst Christopher Nolan filmtrilógiájában megformáló Christian Bale-t, hogy adott-e bármilyen jó tanácsot utódjának, Ben Afflecknek. "Egyetlen dolgot mondtam csak neki, mégpedig, hogy kerülje el azt a helyzetet, hogy segítséget kell kérnie a pisiléshez, mert az elég megalázó tud lenni. Ugyanis csak akkor tudsz vécére menni, ha valaki segít levenni a kosztümöt".

Christian Bale A sötét lovag - Felemelkedésben

Forrás: Pro Video

Egy másik interjúban újra elmesélte azt is, hogy a meghallgatáson találta ki Batman mély, hörgős hangját, mert nevetségesnek érezte magát a jelmezben, és úgy gondolta, ha valaki Batman-szerkóban van, és közben normális hangon beszél, az még nevetségesebb. A meghallgatás után hazament, és megmutatta a feleségének az improvizált Batman-hangot, mire ő úgy reagált, hogy "na, ezt jól elcseszted", de persze később kiderült, hogy Nolanék nem így gondolták.

Affleck a Batman vs. Superman című, 2015 nyarán mozikba kerülő szuperhősfilmben formálja majd meg Batmant, amelyet Az acélember rendezője, Zack Snyder csinál.

Robert Rodriguez Machete gyilkol-ja előtt adták le a mozikban a Machete Kills Again... In Space! immár itt is megtekinthető előzetesét, amellyel, ha tényleg elkészülne, trilógiává bővülhetne a késekkel hadonászó Danny Trejo véres kalandozása. A kedvesen bárgyú klipben felbukkan Machete mellett a melltartós Alexa Vega, a félszemű Michelle Rodriguez és Lady Gaga is - természetesen mindannyian az űrben. A vicces alkotók még Justin Bieber és Leonardo DiCaprio nevét is bedobják, de feltételezhető, hogy nélkülük sem fog elkészülni a film, mert a Machete gyilkol csak 14 milliót termelt világszerte, szemben a Machete 44 milliójával.

 

19NOV
Brittany Murphyt megmérgezték
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 19., 10:57

Új információ került nyilvánosságra a 2009 decemberében elhunyt Brittany Murphy (Spinédzserek, 8 mérföld, Sin City) halálával kapcsolatban. A halottkém jelentése szerint a színésznő tüdőgyulladásban halt meg, de vérszegénység is szerepet játszott a halálában, és ugyanezt állapították meg az öt hónappal később elhunyt férjével, Simon Monjackkel kapcsolatban is. A The Wrap magazin friss híre szerint azonban egy új laborvizsgálat azt mutatja, hogy a házaspárt megmérgezték.

Brittany Murphy 2009 márciusában

Forrás: AFP/Getty Images/David Livingston

A vizsgálat Murphy apjának, Angelo Bertolottinak a megbízásából készült, aki gyanította, hogy valaki a lánya életére tört, ezért bírósági úton hajmintát szerzett Murphytől, és egy független laborral megvizsgáltatta. A labor véleménye szerint Murphyt minden valószínűség szerint megmérgezték, mert a szervezetében tíz nehézfém is a normálisnál nagyobb mértékben volt jelen, ami véletlenül nehezen következhetett volna be. Egyelőre nem tudni, mi lesz a vizsgálat következménye.

A Bosszúállók-effektus a magyar mozikban is erőteljesen érződik: Thor népszerűsége a tavalyi szuperhősfilmnek köszönhetően több mint kétszeresére nőtt 2011 óta. A Thor 2011 májusában 49 moziban 32 537 nézőt szerzett a nyitóhétvégéjén, folytatására, a Thor: Sötét világ-ra most 48 moziban 69 535-en ültek be.

Chris Hemsworth a Thor: Sötét világ című filmben

Forrás: Fórum Hungary

A Last Vegas száguldásának viszont még a kalapácsos hős sem ártott meg: a komédiára harmadik hétvégéjén is kíváncsiak voltak 26 294-en, és össznézőszáma az országban már meghaladja a 130 ezret is. Ridley Scott A jogász-a így csak a harmadik helyet érte el 16 021 nézőjével, amit 34 moziból szerzett.

Két animációs filmet is bemutattak, melyek közül még a Justin, a hős lovag keltett nagyobb érdeklődést, de ez sem szakított nagyot a maga 6382 nézőjével, amihez 25 moziban kellett vetíteni. A legújabb Pinokkió-feldolgozás viszont teljesen hidegen hagyta az embereket: 12 moziból kapart össze 496 nézőt.

A nagy szépség

Forrás: Cinenuovo

A nagy szépség műfajához (két és fél órás olasz dráma, sztárok nélkül) képest egész jól teljesített: 12 moziban 2456-an voltak rá kíváncsiak. A Starbuck című 2011-es vígjátékot 1142-en látták 9 moziban, a Catherine Deneuve főszereplésével készült Bettie-mobil 9 moziban 875 nézőt szerzett

A tízes magyarországi nézettségi toplista (zárójelben a hétvégi országos nézettség és az eddigi össznézettség):

1. Thor: Sötét világ (69 535 / 69 535)
2. Last Vegas (26 294 / 134 397)
3. A jogász (16 021 / 16 021)
4. Khumba (12 187 / 29 994)
5. Phillips kapitány (10 013 / 34 124)
6. Szupercella (8046 / 102 778)
7. Derült égből fasírt 2 (6396 / 41 279)
8. Justin, a hős lovag (6382 / 6382)
9. Turbo (6165 / 144 783)
10. Gravitáció (5837 / 209 757)

David O. Russell Amerikai botrány (American Hustle) című filmje még mindig iszonyatosan jónak tűnik: most kiadtak belőle egy egyperces, frenetikus részletet, amelyben az eléggé prosztóvá fazonírozott Jennifer Lawrence nem képes rendeltetésszerűen használni a még szokatlan mikrót, majd nagy vehemenciával, iszonyú szórakoztatóan letolja a férjét (Christian Bale). A filmben Bale egy szélhámost alakít, aki partnerével (Amy Adams) együtt arra kényszerül, hogy együttműködjön egy FBI-ügynökkel (Bradley Cooper). A Carmine nevű pasast pedig, akit Lawrence figurája emleget, Jeremy Renner játssza. Az Amerikai botrány januárban kerül a magyar mozikba.

 

A Thor: Sötét világ továbbra is pompásan teljesít: az amerikai mozikban második hétvégéjén 38,5 millió dollárt kaszált, ezzel bevétele az Egyesült Államokban máris 147 millió, világszintű összbevétele pedig 479,8 millió. Ezzel máris lekörözte a 2011-es Thor-t, amely 449 milliónál fejezte be pályafutását.

Thor: Sötét világ

Forrás: Fórum Hungary

Második helyen, az előrejelzéseket túlszárnyaló 30,6 millióval nyitott a The Best Man Holiday című komédia, amely elsősorban az afroamerikai közönséget célozta meg, és sikerrel járt: a nézők 87%-át tették ki az afroamerikaiak. Malcolm D. Lee filmje az 1999-es The Best Man folytatása, amely nálunk Holtunkiglan címmel jött ki. A közönség "A plusz", azaz csillagos ötös osztályzatot adott a filmre.

Négy moziban kezdték vetíteni Alexander Payne Nebraska című fekete-fehér road movie-ját, ami erőteljes 35 ezer dolláros mozinkénti átlagot produkált. A Shia LaBeouf és Evan Rachel Wood főszereplésével készült Charlie Countryman viszont rögtön megbukott: 15 helyen vetítették, és mozinként csak 573 dollárt kapart össze.

Eközben az október elején bemutatott, világszerte remekül teljesítő Gravitáció a hétvégén megugrotta az 500 milliós bevételt is.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Thor: Sötét világ ($38,5/$146,9)
2. The Best Man Holiday ($30,6/$30,6)
3. Last Vegas ($8,9/$46,9)
4. Pulykaland ($8,3/$42,2)
5. Jackass Presents: Bad Grandpa ($7,7/$90,2)
6. Gravitáció ($6,3/$240,6)
7. Végjáték ($6,2/$53,8)
8. 12 év rabszolgaság $4,7/$24,9)
9. Phillips kapitány ($4,5/$97,6)
10. Időről időre ($3,5/$11,6)

15NOV
Attól szép, hogy nem megy sehova
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 15., 14:09

Paolo Sorrentino A nagy szépség című új filmje épp olyan remekül kivitelezett alkotás, mint a korábbiak, de két és fél órán át sekélyességben fetrengeni kicsit fárasztó.

15NOV
Most Isten a főgonosz
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 15., 11:23

Egy kalózváltozat egy ideje már kering a neten Darren Aronofsky Noé-jának előzeteséből, de most végre megnézhető az igazi, jó minőségű verzió is. Russell Crowe alakítja Noét, akit Isten vizuális trükkök kíséretében figyelmeztet, hogy el fogja pusztítani az emberiséget, Anthony Hopkins pedig erősködik, hogy Noé vegye komolyan az üzenetet. Úgyhogy már jöhet is a látványos bárkaépítés és a még látványosabb özönvíz. Vicces, hogy a klip alapján a bibliai történetet épp olyan vizuális és dramaturgiai klisékkel meséli el Aronofsky, mintha egy képregényfilmről lenne szó, csak épp itt űrlények helyett Isten szerepel mint főgonosz. A Noé jövő márciusban kerül a magyar mozikba.

 

15NOV
Európa legjobbjai ingyen!
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2013. 11. 15., 10:26

A Lux filmnapok keretében idén is ingyen megtekinthető lesz a három, Lux-díjra jelölt európai film. A vetítések a Corvin mozi Latabár termében zajlanak november 26-án, kedden és 27-én, szerdán. Kedden 18 órakor az olasz Valeria Golino Miele című filmjét vetítik, amelyet Pohárnok Gergely fényképezett. A filmben Jasmine Trinca egy olyan nőt alakít, aki pénzért gyógyíthatatlan betegeket segít át a halálba. A Mielé-ről itt írtunk.

Jasmine Trinca a Miele című filmben

Forrás: Cannes Film Festival

Kedden 20:30-kor adják a belga Felix Van Groeningen Alabama és Monroe (The Broken Circle Breakdown) című zenés filmjét, amely egy szerelmespárról szól, akiknek a kapcsolata válságba kerül, amikor a gyerekük súlyos beteg lesz. Szerdán 18 órakor lehet megnézni a The Selfish Giant című harmadik jelöltet, a brit Clio Barnard filmjét, amely nehéz körülmények közt felnövő kiskamaszok történetét meséli el, akik fémlopással próbálják fenntartani magukat. A vetítésekre korlátozott számban állnak rendelkezésre jegyek, itt lehet játszani értük.

A Mielé-t november 28-án, csütörtökön este is meg lehet nézni az Európa Pont 18 órakor kezdődő ingyenes rendezvényén, ahol a Blu-ray-ről zajló filmvetítést beszélgetések előzik meg. Először a Magyar Nemzeti Filmalap vezetői, Andy Vajna és Havas Ágnes beszélnek az európai filmről és filmfinanszírozásról, majd Pohárnok Gergely operatőr és Vezér Éva, a Lux-díj döntőbizottságának tagja beszélnek a Mielé-ről és a díjról. A Lux-díjról az Európai Parlament tagjai döntenek, idén december 11-én hirdetik ki a győztest.

Szeretnéd mielőbb megtudni, hogyan folytatódik Katniss Everdeen harca a túlélésért? Ha igen, játssz velünk, mert jegyet nyerhetsz Az éhezők viadala: Futótűz premier napi vetítésére.

hirdetés

Hirdetés

60
50
40

Hirdetés