ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

[origo] filmklub> !ALROVAT_NEVE

Hírek Kritikák Előzetes Összeállítások Interjúk Premierek

Második hétvégéjén is a Noé című bibliai film volt a legnépszerűbb a magyar mozikban: most 30 100-an ültek be a Russell Crowe főszereplésével készült filmre, amelynek össznézőszáma már majdnem eléri a 88 ezret az országban.

A Grand Budapest Hotel

Forrás: InterCom

A beavatott nézőszáma csak lassan csökken, de mivel eleve nem robbant óriásit a film, ezért harmadik hétvégéje után még mindig csak szűk 43 ezer nézőnél tart, tehát itthon nem lett egy Alkonyat-hoz fogható siker a tinik körében. A harmadik helyen álló A Grand Budapest Hotel annál szebb pályát fut be: eddig összegyűjtött majdnem 45 ezer nézője szuper ahhoz képest, hogy Wes Anderson nem egy nézőmágnes rendező hazánkban.

A nézettségi toplistának csak a nyolcadik helyére kúszott fel egy premierfilm: a 15 moziban vetített Nagytudásúk című francia vígjátékra 3616-an váltottak jegyet. A Házasokk című, 18 moziban játszott 2012-es brit komédiára 2120-an voltak kíváncsiak, a 10 moziban megtekinthető A hasonmás-ra pedig mindössze 718-an, pedig abban még két fiatal, viszonylag ismert színész is szerepel Jesse Eisenberg és Mia Wasikowska személyében.

A tízes magyarországi nézettségi toplista (zárójelben a hétvégi országos nézettség és az eddigi össznézettség):

1. Noé (30 100 / 87 704)
2. A bevatott (9830 / 42 622)
3. A Grand Budapest Hotel (8417 / 44 873)
4. Mr. Peabody és Sherman kalandjai (8742 / 55 361)
5. Need for Speed (5638 / 61 621)
6. Pofázunk és végünk (4736 / 23 631)
7. 300 - A birodalom hajnala (4371 / 136 355)
8. Nagytudásúak (3616 / 3616)
9. Non-Stop (3490 / 102 103)
10. Működik a kémia (2407 / 7396)

7ÁPR
Jude Law nem bujkál magyar rajongói elől
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 04. 07., 14:34
CÍMKÉK: Spy (film), Jude Law

A március 29-e óta Budapesten tartózkodó Jude Law nem bujkál annyira a nyilvánosság elől, mint például Keanu Reeves tette, amikor itt forgatott: a brit színész a Gresham-palota főbejáratán át közlekedik ki-be, és simán elmegy egyedül sétálni, amikor úgy tartja kedve. Legutóbb április 4-én kapták le, amikor éppen szakadt farmerdzsekiben kilépett a hotelből, és beült a rá várakozó autóba.

Jude Law távozik a Gresham-palotából április 4-én

Forrás: MTI/Kallos Bea

A Bors munkatársai még videót is készítettek a sztárról: április 1-jén este a Sas utcában futottak össze vele, és kaptak tőle autogramot. Law a Spy című kémkomédia forgatása miatt van nálunk, amelyben egy dörzsölt titkosügynököt alakít Melissa McCarthy és Jason Statham partnereként.

Jude Law

Forrás: MTI/Kallos Bea

 

7ÁPR
Már forgatják a Star Wars 7-et
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 04. 07., 13:22

A további Star Wars-filmeket gyártó Disney stúdió elnöke, Alan Horn múlt héten közönség előtt adott egy nagy életműinterjút, melynek során természetesen a Star Wars 7 is szóba került. Horn elejtette, hogy - szemben a korábbi hírekkel - a filmből „kisebb részeket” már forgatnak, ugyanakkor azt is mondta, hogy a szereposztás még nem teljes. A sztoriról annyit mondott, hogy „ott folytatódik, ahol a hatodik rész véget ért”, és hangsúlyozta, hogy a legnagyobb munka a forgatókönyvvel volt, de „mostanra összeállt”.

 

Az Amerika kapitány: A tél katonája (hazai premier: április 10.) fergeteges eredménnyel nyitott: az amerikai mozikban 96,2 millió dollárt söpört be, összbevétele pedig - azokkal az országokkal együtt, ahol már egy héttel korábban bemutatták a filmet – máris 303,3 millió dollár. Ez azt is jelenti, hogy az USA-n kívül a film tíz nap alatt többet hozott, mint az első rész összesen (193,9 m.). Az amerikai nyitás pedig áprilisi rekord: ebben a hónapban az USA-ban még egy film sem nyitott ilyen erősen soha.

Scarlett Johansson az Amerika kapitány: A tél katonája című filmben

Forrás: Fórum Hungary

Tehát a Marvel szuperhősös franchise-a egyre jobban dübörög, ráadásul a filmre nem csak tinifiúk voltak kíváncsiak: igaz, a jegyvásárlók többsége (64%) férfi volt, de 57%-uk 25 év feletti.

Más országos premiert nem indítottak útjára, hogy az Amerika kapitány-nyal versenyezzen, viszont több, csak néhány moziban vetített premierfilm is jutott a hétvégére. Ezek közül Jonathan Glazer Under the Skin című, a meztelenekedő Scarlett Johanssont is felvonultató rendhagyó sci-fije teljesített messze a legjobban: 4 moziban összesen 140 ezer dollárt, azaz mozinként 35 ezret termelt.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Amerikai kapitány: A tél katonája ($96,2/$96,2)
2. Noé ($17/$72,3)
3. A beavatott ($13/$114)
4. God's Not Dead ($7,7/$32,5)
5. A Grand Budapest Hotel ($6,3/$33,4)
6. Muppets Most Wanted ($6,3/$42,1)
7. Mr. Peabody és Sherman kalandjai ($5,3/$102,2)
8. Sabotage ($1,9/$8,8)
9. Need for Speed ($1,8/ $40,8)
10. Non-Stop ($1,8/$88,1)

Martin Scorsese a válásával kapcsolatos szorongását sűrítette néhány percbe, a Batman-filmek rendezője egy titokzatos bogár nyomába eredt, Szabó István a fiatal Esztergályos Cecília bájai előtt hódolt. Híres rendezők korai rövidfilmjeit gyűjtöttük össze, amelyek már sejtetik alkotójuk későbbi menőségét.

Szuicid tornászlányként ismertük meg, aztán szerepelt egymilliárd dollárt termelő mesében, Jane Eyre-ként elkápráztatta Meryl Streepet, dolgozott Park Chan-wookkal és Gus Van Santtel is. Ezen a héten két filmje érkezik: A hasonmásban a megduplázódott Jesse Eisenberg udvarol neki, a Titanicon vetített Halhatatlan szeretőkben pedig gátlástalan vérszívóként tombol. Áttekintjük a huszonnégy éves Mia Wasikowska eddigi pályáját.

A Bloomberg Businessweek hosszú és alapos cikket közölt a Marvel stúdióról, amely többek közt a Vasember-, a Bosszúállók- és az Amerika kapitány-flmeket gyártja. A cikk apropója, hogy az USA-ban ma kerül mozikba az Amerika kapitány: A tél katonája (nálunk jövő héten csütörtökön mutatják be), amely az előrejelzések szerint legalább 90 millió dollárt termel majd a hétvége során az észak-amerikai mozikban. A cikkből kiderül több érdekesség a Marvel hosszabb távú terveiről, például az, hogy már most 2028-ig terveznek: a stúdió vezetőjének, Kevin Feige-nek az irodája falán egy olyan térképszerűen felrajzolt terv van, amely egészen ’28-ig felsorolja a filmjeiket. Az is kiderül, hogy évente akár öt premierrel is számolnak.

Sebastian Stan az Amerika kapitány: A tél katonája című filmben

Forrás: Fórum Hungary

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy tucatszámra gyártják majd például a Vasember-filmeket, hanem inkább, hogy egy csomó kevésbé ismert Marvel-karakter sztoriját is megfilmesítenék. Amikor a Disney négy éve megvette a Marvel stúdiót, állítólag összeszámolták a Marvel-képregényekben szereplő figurákat, és arra jutottak, hogy több mint nyolcezren vannak, tehát éppenséggel lehet miből válogatni. Egy konkrétum, amit Feige megemlít: az augusztusban mozikba kerülő A galaxis őrzői főhősei is kaphatnak külön spin-off-filmeket. Egy másik információmorzsa: a jövőre érkező Bosszúállók: Ultron korá-ban felbukkanó új figurák is szerepelhetnek későbbi spin-offokban. Feige szerint a közönség nem fog ráunni a Marvel-hősökre, mert a filmek különböző műfajúak: az első Amerika kapitány például második világháborús film volt, a folytatás pedig Feige szemében politikai thriller.

Robin Williams új filmjében egy meglehetősen dühös férfit alakít, mint azt a film címe, The Angriest Man in Brooklyn (A legdühösebb ember Brooklynban) is mutatja. Éppenséggel van is oka a mérgelődésre: autóbalesetet szenvedett, és a kórházban egy sarokba szorított orvos (Mila Kunis) azt mondja neki, hogy elpattant egy ér az agyába, és csak másfél órája van hátra. A megdöbbent férfi úgy dönt, villámgyorsan megpróbálja helyrehozni elrontott emberi kapcsolatait ennyi idő alatt. A The Angriest Man in Brooklyn egy 1997-es, Baum úr című izraeli film remake-je, és Phil Alden Robinson rendezte, aki meglehetősen ritkán csinál filmet: legutóbb a 2002-es A rettegés arénájá-t rendezte. A The Angriest Man in Brooklyn-t május 23-án mutatják be az amerikai mozikban.

 

4ÁPR
Stallone robbant és röhög
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 04. 04., 10:40

A rengeteg karakterplakát után érkezett egy egyperces előzetes is a The Expendables 3-hoz, amelyben van pár robbantás, sok lövés, egy helikopter, egy falnak szaladó vonat, és főleg egy hosszú montázs, amelyben egyenként felvillantják a tizenhat főszereplőt Stallonétól Schwarzeneggerig. A figurák többször is röhögcsélnek egymás közt, reméljük, a moziban mi is értjük majd a poént. A The Expendables 3 augusztus 21-én kerül a magyar mozikba.

 

Az idei Titanic filmfesztivál programja szuper erős: bemutatnak egy csomó filmet, ami az elmúlt hónapokban olyan menő nemzetközi fesztiválokon debütált, mint a Sundance vagy a Berlinale. Kiválasztottuk a programból azt a tíz filmet, amit szerintünk semmiképp sem szabad kihagyni: van köztük vámpírfilm Tilda Swintonnal, nulla forintból készült magyar akcióthriller, norvég agyba rúgás, és még a kardszárnyú delfinek sanyarú sorsa is lelepleződik.

hirdetés

Hirdetés

60
50
40

Hirdetés

Ajánlat

Ajánlat